Programari gastroenterologie forum

Telefon programari gastroenterologie 0758 751 841

Se poate face anularea unei programari deja facute?

Daca v-ati programat deja, dar din diferite motive nu puteti veni la consultatia programata, va rugam sa  anulati programarea la telefon 0758.751.841 sau  prin butonul din josul ecranului cu cel putin o zi inaintea zilei de consultatie. Acest lucru este util altor pacienti care asteapta un loc de programare pe care dvs nu il utilizati.

Daca mi se recomanda analize, trebuie sa ma programez ca sa le interpreteze dr Ditoiu, cat trebuie sa platesc?

Interpretarea explorarilor recomandate cu ocazia consultului-analize, CT, RMN, etc-  se face gratuit de obicei pe email.

Daca ati fost programat, va rugam notati-va in agenda telefonului  ziua si ora programarii, pentru a nu o uita.

Am fost internata in spital, sunt multumita de serviciile de acolo, dar acolo graba este mare, si nu am inteles nici ce boala am, nici ce trebuie sa fac mai departe, nici regimul, sau ce controale trebuie sa fac. Pot veni la dvs cu documentele medicale pentru o a doua opinie medicala? Multumesc

Stiu cum este la spital, tocmai de aceea am renuntat sa lucrez acolo. Puteti veni cu toate documentele medicale sa vedem despre ce este vorba

Pretul consultatiei de gastroenterologie sau hepatologie este acelasi?
PRETUL CONSULTATIEI  de gastroenterologie si hepatologie este acelasi, de 400 lei iar a unei consultatii de control de 200lei in primele doua luni de la consultatia initiala, indiferent cate controale faceti..

In ce zile sunt consultatiile?

In acest moment consultatiile se fac de obicei in zilele de luni, marti, miercuri si joi  intre orele 14-20 si vuneri 9-15

Orele de programare sunt stabilite in functie de fluxul de solicitari, dar odata stabilita ziua si ora consultatiei ele vor fi  respectate.

Se face o confirmare a programarii?

Cu o zi inaintea zilei in care sunteti programat pentru consult veti fi sunat sau veti primi SMS  de pe numarul 0758 751 841 pentru a vi se reaminti sa veniti la consult.

Va rugam raspundeti la telefon, lipsa dvs de la consult, impiedica alti bolnavi sa beneficieze de servicii medicale in timp util pentru starea lor de sanatate.

Programarea dvs nu ramane  valabila daca nu ati putut raspunde  la telefon sau SMS pentru confirmarea programarii (telefonul de confirmare ne ajuta pe noi sa redistribuim locurile libere aparute atunci cand cineva nu confirma prezenta la consult)

Se pot face analize in clinica Sante?

In clinica Sante se poate face orice analiza medicala, iar la unele analize scumpe (viremii pentru hepatita B,C si D sau Fibromax), bolnavii mei au pret redus, daca isi recolteaza analizele aici.

In plus, pentru bolnavii din provincie carora li se recomanda analize si le recolteaza in orice Clinica Sante din tara, rezultatele sunt interpretate de mine, iar  diagnosticul regimul alimentar si tratamentul va sunt trimise prin curier in plic in cea mai apropiata clinica Sante de domiciliul dvs,  nu mai trebuie sa veniti inca o data in Bucuresti.

Vreau o a doua opinie medicala, se pot consulta documentele medicale anterioare  ale mele? Trebuie sa platesc pentru a doua opinie medicala?
La consultatie este bine sa veniti cu documentele medicale pe care le aveti, pentru a avea o imagine cat mai completa referitoare la situatia dvs medicala in dinamica. Nu trebuie sa platiti suplimentar pentru aceasta a doua opinie medicala.

In cazul in care pacientul nu este deplasabil sau este in afara tarii sau departe de Bucuresti, se poate face programare obisnuita pentru a cere o a doua opinie medicala si pe baza documentelor medicale ale pacientului aduse de cineva din partea bolnavului, cu care se va discuta situatia medicala a pacientului.

De ce este necesar regimul alimentar personalizat  al bolnavului  cu  o boala digestiva, sau de ficat?

Multe boli digestive apar datorita alimentatiei necorespunzatoare – compozitie, cantitate, orar al meselor, asocieri de alimente necorespunzatoare, etc. Chiar daca boala digestiva nu apare din cauza alimentatiei, unele alimente pot irita tubul digestiv sau il pot suprasolicita. Pe de alta parte, in multe boli gastroenterologice digestia este perturbata, fapt care impune anumite restrictii alimentare.

De aceea. este logic ca atunci cand ai o boala digestiva sa incerci sa cruti tubul digestiv de aceste suprasolicitari, pentru a grabi vindecarea si a scadea intensitatea simptomelor.

Teoretic bolnavul cu o boala digestiva trebuie sa tina  regim alimentar de protectie a aparatului digestiv de toxice (alcool, condimente, prajeli, substante toxice profesionale, medicamente luate in exces si fara indicatie).

Acest regim alimentar general poate fi aplicat oricarui bolnav, dar in mod normal el ar trebui sa fie personalizat si sa fie indicat de medic la consultatie, conform caracteristicilor situatiei sale medicale.Acest regim al unui pacient este valabil o perioada de timp, nu este pentru toata viata, si nici pentru toata perioada de imbolavire, destul de des regimul alimentar trebuie modificat, si deseori alimentatia … normala trebuie reluata progresiv, pentru a nu strica ce s-a obtinut prin tratament si regim alimentar.

Eu recomand fiecarui pacient al meu la consultatie un anumit regim alimentar personalizat situatiei sale medicale, care sa scada riscul de suprasolicitare a tubului digestiv.

Am postat un exemplu general de regim alimentar alaturi.

Este necesar si un regim de viata  adecvat fiecarei persoane

Ce trebuie sa fac, am o boala digestiva, am dureri de burta, problema cu stomacul si nu prea stiu ce este, am citit ce ati scris mai sus, dar parca nu se potriveste cu ce am eu, ce sa fac, cred ca am ceva mai grav, sa merg la un doctor gastroenterolog, credeti ca pot veni la dvs, gasesc un loc repede?

Scopul siteului nu este sa va puneti singur diagnosticul  sau sa va pun eu diagnosticul pe net, ci sa va informati gratuit referitor la boala,  analize, simptome,etc. Am facut acest lucru deoarece vad frecvent bolnavi speriati de simptomele lor, comparate cu ce au citit pe net, de obicei opiniile pacientilor care au evoluat prost. Oamenii sunt speriat sa nu aiba o boala grava, cancer, sa nu faca complicatii, etc. De aceea, daca nu v-ati lamurit totusi dupa ce ati citit ce va intereseaza pe site nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Daca credeti ca va pot ajuta si sunteti din zona de sud a tarii, puteti face o programare la mine la clinica

Cat de repede  trebuie sa mergi la medic cand ai  probleme gastroenterologice? Am ceva dureri, bolboroseli, balonare, de mai mult timp, dar nu prea am timp sa merg la medic,,

Boala apare de obicei cu mult timp inaintea aparitiei simptomelor de aceea  nu se poate spune care este perioada de asteptare pana cand  trebuie sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Exista si boli fara simptome semnificative cel putin la inceput. Aceste lucruri sunt valabile in cazul oricarei boli digestive

Dupa aparitia simptomelor, acestea pot sa se mentina o perioada apoi sa dispara (in bolile simple, majoritatea) sau sa evolueze, atunci aparand si modificari ale analizelor de laborator, ecografiei etc.

Daca simptomele dvs persista, se accentueaza sau apar alte simptome, este un indicator ca trebuie sa mergeti la medic pentru o evaluare.

Aceasta este situatia … normala, dar sunt si bolnavi cu  simptome care au aparut de curand dar cu evolutie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care nu aveau simptome si unul avea ciroza hepatica iar altul cancer hepatic.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare.

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator.  Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic.

As vrea un regim si tratament personalizat pentru ficatul meu, am balonare si dureri in dreapta sub coastesi as dori cel mai bun tratament. Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

In primul rand in orice boala este obligatoriu ca diagnosticul sa fie corect.

Apoi, daca diagnosticul este corect, in orice boala exista mai multe stadii si mai multe forme, iar bolnavii fiind diferiti exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar corecte..

Deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati, o schema de tratament corecta  poate sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul dvs curant este acela care dupa evaluarea medicala trebuie sa aleaga schema de tratament si regimul alimentar personalizat,care vi se potrivesc cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Dacă totusi aveți nevoie de experiență pentru o a doua opinie medicală pentru problemele dvs de sănătate, puteți solicita sau programa pentru consultarea numărului de telefon de pe site 0758 751 841