Despre mine – cv dr Ditoiu

Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian medic gastroenterolog si hepatolog.

Calificare profesionala:

  • Am terminat facultatea primul pe tara, sef de promotie cu media generala zece la toate examenele
  • Am fost pe rand medic stagiar, rezident in specialitatea de expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca, medicina interna, apoi gastroenterologie
  • Acum sunt  specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva  – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, sunt doctor in medicina- gastroenterologie
  • Am ca 30 de ani de experienta  in Institutul  clinic Fundeni ajutand  bolnavi cu suferinte de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la boli rare sau de gravitate extrema – specifice acestei institutii medicale.
  • In spitalul Fundeni am ingrijit in acest timp peste 100.000 de bolnavi  si am facut zeci de mii de endoscopii digestive superioare si colonoscopii, si cateva mii de biopsii hepatice (ca manevre mai deosebite)
  • Am tot cca 30 de ani de experienta didactica la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medicii rezidenti si specialisti
  • De cca 10 ani lucrez in sistemul privat de sanatate.
  • Din luna iunie 2019 am renuntat la munca extraordinar de intensa si cu numeroase elemente neprevazute de la spitalul Fundeni, dedicandu-ma in intregime activitatii medicale in privat, unde nu puteam acoperi integral solicitarile in paralel cu activitatea din spital.
  • Acum avand doar activitate in privat, pot onora programarile la consult foarte repede, deseori chiar in ziua solicitarii, fara a mai astepta cu zilele sau saptamanile programari in privat sau in camerele de garda ale spitalelor. Boala nu asteapta ca un doctor sa isi faca timp sa vada bolnavul, isi urmeaza cursul firesc daca nu se iau masuri corespunzatoare, am vazut de-a lungul carierei mele numeroase astfel de cazuri
  • In continuare voi incerca sa imi folosesc experienta medicala indelungata castigata in cel mai bun spital din tara, ajutand bolnavii prin cabinetul de gastroenterologie si hepatologie pe care il am in clinica Sante. Aici de pot face si investigatii de laborator, si am o colaborare cu un laborator de endoscopie digestiva, pentru a putea efectua aceste explorari in sistem privat. Evident ca nu voi mai putea face internari in spital, dar, am pastrat legatura cu colegii din Fundeni, si pot ajuta bolnavii din spital si astfel.
  • Am in total  peste 38 de ani de practica medicala, incepand ca medic stagiar, medicina de familie la tara, medic rezident, apoi specialist in medicina interna apoi in gastroenterologie,apoi medic primar in medicina interna si gastroenterologie, si terminand cu doctoratul in medicina.
  • Am peste 29 de ani activitate didactica  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, activitate de pregatire a studentilor in medicina, medicilor rezidenti , specialisti si primari din toata tara- specializare postuniversitara
  • De peste 20 de ani sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului

Biografie

M-am nascut in satul Luptatori comuna Tariceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954, tata fiind oltean din satul Vaideei jud Olt (chiar asa se numea..), initial jandarm in garda Palatului Peles, apoi … taran  rectionar (doar fusese in slujba regelui Mihai I), iar mama – basarabeanca din satul Ivanestii Vechi de langa Cetatea Alba (actalmente in Ucraina). Subsemnatul … rasa europeana. Am invatat in scoli mici, fara renume deosebit pana la facultate. Am facut scoala generala in satul Luptatori,  

cu majoritatea profesorilor suplinitori, de mic fiind cioban la oile sau … porcii familiei (vezi poza), iar liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras)

smart
smart

– cu majoritatea profesorilor navetisti in Bucuresti, apoi am facut armata in Craiova.

In 1976 am inceput Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi,  pe care am absolvit-o in anul 1982 primul pe tara din 2500 de absolventi, sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) .

Poate sa para o lauda, dar a fost rezultatul unei munci  oarecum disperate in biblioteci si spitale timp de sase ani, si au fost 2500 de absolventi in promotia mea click Diploma absolvire 1,   Foaie matricola 2. Cine a fost o perioada mai lunga primul in scoala sau intr-o profesie, stie ca nu este prea usor sa te mentii mereu pe primul loc, iar concurenta a fost foarte mare. In primii 3 ani de facultate traseul meu era camin-facultate-cantina-biblioteca-camin, fara discoteca sau alte distractii, in afara de lectura,un meci de fotbal in weekend in campionatul de fotbal al caminului si scurte plimbari in parcul Copou.

In 1982 imediat dupa absolvire, pe baza mediei am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura, pe care am facut-o in perioada 1982 -1985 la spitalele Cantacuzino, Colentina, cu alte sase examene de stagiatura luate cu nota zece. Deoarece  in perioada 1985-1988 nu a fost nici un concurs de intrare in rezidentiat, dupa stagiatura am plecat la tara la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi. 

In 1987 a fost primul concurs de intrare  in Bucuresti la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, cercetator (400 de candidati pe doua locuri), pe care l-am luat .

Deoarece voiam sa fac medicina interna, in  1988  am participat la primul concurs de intrare in specialitate dupa patru ani de pauza, si am devenit prin concurs medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (200 de candidati pe 4 locuri).

Deoarece mi-am dat seama rapid ca nu imi placea aceasta specialitate, tot in 1988 am dat si luat alt concurs de medic rezident in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (o suta de candidati pe doua locuri) tot in 1988.
In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident medicina interna la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. 

Deoarece voiam sa lucrez la un mare spital din tara si in invatamantul universitar, in 1991 am dat si  luat alt concurs (cinci candidati pe doua locuri) de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina –  cea mai mare facultate de medicina din Romania si am inceput sa lucrez la Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni, (cel mai mare spital din Romania)  condusa de profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acele timpuri.

In 1991 am luat examenul de specialiate si am devenit medic specialist de boli interne Spitalul Fundeni. In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 concomitent su ingrijirea bolnavilor in clinica, am fost si medicul    ….medicilor din Institutul clinic Fundeni (de fapt al intregului personal din spital-medici, asistente infirmiere, etc)

In 1993 am facut specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu,cel mai bun medic gastroenterolog din Romania in acele timpuri , apoi supraspecializari in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998), Spania, Italia, Grecia, Elvetia, etc si Romania.

In 1996 am luat examenul de medic primar boli interne, in 1996 am luat examenul de medic specialist gastroenterologie – a doua specialitate, iar in anul 2000 am luat examenul de medic primar gastroenterologie

Tot in anul 2000 am luat examenul de doctor in stiinte medicale –specializarea  gastroenterologie, conducatorul doctoratului fiind tot profesorul Lucian Buligescu.

In anul 2001 am  luat alt concurs de sef de lucrari la  Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din  Bucuresti Clinica Medicala Fundeni (trei candidati pe un loc).

In toata carierea mea medicala si universitara, am promovat numai prin concurs, niciodata singur pe post (cum se intampla frecvent in zilele noastre), iar cand a fost vorba de a obtine o functie prin bunavointa sefilor, directorului, rectorului, etc,… nu am obtinut-o niciodata.

In afara de sef de promotie, primul la toate concursurile date si sef de lucrari, nu am fost nici un fel de … sef, doar medicina practica si invatamant universitar.

In peste 37 de ani de practica medicala si 29 de ani de practica didactica am efectuat cca

  • 200. 000 de consultatii medicale
  • 65.000 endoscopii digestive superioare
  • 20.000 de colonoscopii
  • peste 1000 de biopsii hepatice
  • peste 200 de lucrari stintifice publicate sau comunicate la diferite manifestari stiintifice medicale in Romania sau strainatate.

Cv profesional in extenso

Unde lucrez acum?

De un an am renuntat la munca din spitalul Fundeni  datorita aglomerari iextraordinare cu pungi perioade de asteptare pentru pacienti, care erau astfel nemultumiti (unii chiara m-au criticat pentru asta pe net, pe drept cuvant) si imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania lucrand in sistemul privat de sanatate.

Acum am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti. Aici vad zilnic o parte din vechii mei bolnavi pe care ii am in supraveghere de multi ani, dar si unii noi proveniti de la alte spitale sau care vor o a doua opinie medicala. Lucrand numai in privat, programul nu este perturbat de activitatea de spital iar programarea poate fi rapida, imi extind programul in functie de solicitari

Va urez sanatate maxima

Daca se intampla sa aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru diagnostic si tratament de la un medic cu experienta mea, si sunteti din zona de sud a tarii, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct apasand butonul

Cabinet medical in Clinica Sante Bucuresti

din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

Va astept

Cu respect

Dr Ditoiu Alecse Valerian