Consultatii, programari, preturi

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian

Sunt absolvent de facultate cu in 1982 cu media generala zece, sef de promotie

Sunt specializat in medicina interna, apoi gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva.

Am 37 de ani de experienta medicala, din care 29 de ani  la cel mai mare spital din tara, Spitalul Fundeni din Bucuresti unde am ingrijit peste 100.000 de bolnavi cu cele mai felurite boli.

Am activat tot 29 de ani la Universitatea de medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti ca sef de lucrari, pregatind pentru profesia medicala studentii la medicina, medicii rezidenti si specialisti.

In prezent imi folosesc aceasta experienta avand un cabinet de consultatii de gastroenterologie in Clinica Sante din Bucuresti, pe strada Magura Vulturului nr 87 sector 2.

PROGRAMARILE LA CONSULTATIE   gastroenterologie sau hepatologie se fac la 0758 751 841  secretariatul raspunde zilnic orele 8-20, inclusiv in weekend (pentru programarile solicitate de ugenta)

PRETURI CONSULTATII SI CONTROALE

  • Consultație initiala gastroenterologie sau hepatologie –  300 lei (sunt cazuri care au diagnosticul nelamurit sau tratamentul prescris deja nu este eficient si au nevoie uneori de o a doua opinie medicala)
  • Consultatie de control – 150 lei. Sunt persoane cu boli cronice care au fost vazuti o odata si au nevoie de un control dupa prima consultatie pentru a vedea evolutia (bolnavi cu ciroza, ulcer, hiperaciditate. Pentru a facilita urmarirea acestor bolnavi sub tratament s-a putut reduce  pretul consultatiei de control la 150 de lei pentru orice control în următoarele 4 luni la la o consultatie initiala deoarece in acest moment lucrez numai in sistemul privat de sanatate, timpul imi permite sa raspund la toate solicitarile in functie de nevoile pacientilor
  • Perioada obisnuita de asteptare de la solicitare telefonica pana la consultatie este de  5  -10 zile de la solicitare, dar in caz de nevoie consultatia se poate face chiar in aceeasi zi cu solicitarea, la acelasi pret. Imi organizez timpul astfel incat sa raspund cat mai prompt solicitarii dvs

Din cele de mai sus  reiese ca se face tot posibilul pentru a asigura o asistenta medicala cat mai prompta.

In pretul consultatiei intra si urmatoarele:

  • Interpretarea examinarilor medicale anterioare, a biletelor de externare si  analizelor dvs deja existente-  a doua opinie medicala – gratuit
  • Interpretarea analizelor recomandate de noi la consult – gratuit in 30 de zile de la recomandarea analizelor
  • Recomandare regim alimentar personalizat- gratuit.
  • Recomandare tratament  personalizat- gratuit

Activitate medicala voluntara pe internet

De peste 10 ani imi folosesc experienta acumulata avand mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

De exemplu, numarul de persoane care au folosit gratuit informatiile medicale postate pe hepatite.ro  in ultimii 3 ani este de aproape doua milioane si jumatate de persoane– vezi statistica alaturata. In anul 2015 au fost vizualizate peste 1.400.000 de articole de pe acest site in medie 80.000 de articole sunt citite in fiecare luna. Aceste cifre arata cred importanta acestor siteuri in informarea medicala a pacientilor din Romania, dar si din alte tari unde sunt plecati cetatenii roamani – vezi harta.Unii dintre cei care beneficiaza de informatiile teoretice de pe site si au nevoie de sfaturi personalizate situatiei lor medicale, se programeaza la consultatie la cabinetul privat din clinica  din Bucuresti la numarul de telefon de pe site 0758 751 841

Aceste siteuri sunt probabil singurele  scrise exclusiv de catre un medic pe baza experientei personale si a datelor din literatura medicala actuala, cu informarii aduse la zi, si  cred ca se vede ca nu sunt realizate tehnic de un informatician (aceasta este realitatea, si explica unele deficiente tehnice sau grafice).

Care este regimul alimentar al bolnavului  cu  o boala digestiva, gastroenterologica?

Multe boli digestive apar datorita alimentatiei necorespunzatoare – compozitie, cantitate, orar al meselor, asocieri de alimente necorespunzatoare, etc. De aceea. este logic ca atunci cand ai o boala digestiva sa incerci sa cruti tubul digestiv de aceste suprasolicitari, pentru a grabi vindecarea si a scadea intensitatea simptomelor.

Teoretic bolnavul cu o boala digestiva trebuie sa tina  regim alimentar de protectie a aparatului digestiv de toxice (alcool, condimente, prajeli, substante toxice profesionale, medicamente luate in exces si fara indicatie).

Acest regim alimentar general poate fi aplicat oricarui bolnav, dar in mod normal el ar trebui sa fie personalizat si sa fie indicat de medic la consultatie.

Eu recomand fiecarui pacient al meu la consultatie un anumit regim alimentar personalizat situatiei sale medicale, care sa scada riscul de suprasolicitare a tubului digestiv.

Am postat un exemplu general de regim alimentar alaturi

Este necesar si un regim de viata  adecvat fiecarei persoane

Ce trebuie sa faci cand ai o boala digestiva, trebuie sa mergi la medic doar daca ai dureri de burta?Am o problema cu stomacul si nu prea stiu ce este, am citit ce ati scris mai sus, dar parca nu se potriveste cu ce am eu, ce sa fac, sa merg la un doctor gastroenterolog?

Scopul siteului nu este sa va puneti singur diagnosticul  sau sa va pun eu diagnosticul pe net, ci sa va informati referitor la boala,  analize, simptome,etc. Daca aveti probleme  digestive nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile.Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Cand  trebuie sa mergi la medic cand ai  probleme gastroenterologice?

Boala apare de obicei cu mult timp inaintea aparitiei simptomelor de aceea  nu se poate spune care este perioada de asteptare pana cand  trebuie sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Exista si boli fara simptome semnificative cel putin la inceput. Aceste lucruri sunt valabile in cazul oricarei boli digestive

Dupa aparitia simptomelor, acestea pot sa se mentina o perioada apoi sa dispara (in bolile simple, majoritatea) sau sa evolueze, atunci aparand si modificari ale analizelor de laborator, ecografiei etc.

Daca simptomele dvs persista, se accentueaza sau apar alte simptome, este un indicator ca trebuie sa mergeti la medic pentru o evaluare.

Aceasta este situatia … normala, dar sunt si bolnavi cu  simptome care au aparut de curand dar cu evolutie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care nu aveau simptome si unul avea ciroza hepatica iar altul cancer hepatic.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare.

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator.  Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic.

As vrea un regim si tratament personalizat pentru ficatul meu, am balonare si dureri in dreapta sub coastesi as dori cel mai bun tratament. Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

In primul rand in orice boala este obligatoriu ca diagnosticul sa fie corect.

Apoi, daca diagnosticul este corect, in orice boala – inclusiv in cazul acesta- exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte..

Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.Medicul dvs curant este acela care dupa evaluarea medicala trebuie sa aleaga schema de tratament si regimul alimentar personalizat,care vi se potrivesc cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Va urez maxima!
Daca totusi aveti probleme gastroenterologice si  aveti nevoie experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate,  daca aveti drum prin Bucuresti, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, sau direct de pe butonul de jos-dreapta al telefonului mobil.

AICI NE GASITI .

Clinica Sante este localizata in Bucuresti sector 2 str Magura Vulturului  87, intre sos Iancului si Sos Pantelimon in apropierea statiei de metrou Iancului.

Daca se coboara din metrou la aceasta statie, se intra pe Soseaua Iancului, iar prima strada la stanga (dupa posta, la primul semafor) este Magura Vulturului, unde la numarul 87 se afla Clinica Sante, unde la parter se afla cabinetul de gastroenteorologie al dr Ditoiu

In partea de jos a ecranului aceti un buton cu harta localizarii noastre, se poate si naviga de acolo.

Citeste mai departe

Cv. in extenso


Lasă un răspuns