Am icter mecanic, fac tratament de peste o luna si nu am nici o ameliorare, este posibil, de ce?
Am icter mecanic, fac tratament de peste o luna si nu am nici o ameliorare, este posibil, de ce?
Pentru ca o boala sa se amelioreze trebuie sa existe mai multi factori care tin de medic, dar si de bolnav
- trebuie un diagnostic corect
- trebuie un tratament si regim alimentar personalizate
- organismul sa aiba suficiente resurse pentru a suporta tratamentul si pentru a raspunde la tratament (multe tratamente nu pot fi administrate sau se pot administra doar in doze mici, datorita unor caracteristici ale organismului
- bolnavul trebuie sa respecte indicatiile de regim si tratament date de medicul sau
- bolnavul trebuie sa aiba rabdare, majoritatea bolilor nu se vindeca pe loc, si este necesar de obicei un regim su un tratament de mai lunga durata (de exemplu, acum si o simpla gastrita necesita un regim si un tratament de doua-trei luni, pe care multi bolnavi nu le respecta)
Daca nu aveti unde sa mergeti sau sunteti din zona de sud a tarii, puteti face o programare aici, dar , din cauza solicitarilor numeroase perioada de asteptare in acest moment este de 3-4 saptamani
Icterul mecanic poate sa apara si dispara fara tratament?
Daca dispare cauza ( de exemplu se elimina piatra) icterul mecanic poate sa dispara fara tratament).
Acest lucru se poate intampla, dar nu stiu daca este bine sa asteptati sa se intample acest lucru, pentru ca situatia se poate agrava
Am icter mecanic de cateva zile, ce trebuie sa fac, unde sa merg?
Daca aveti probleme ca cele din articolul de mai sus, nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile.
Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. nu avem piese de schimb.
Va spun din experienta ca pentru orice problema exista o rezolvare, trebuie insa sa gasesti omul potrivit sa te ajute.
Care este cel mai bun tratament si regim pentru icterul mecanic?
In privinta tratamentelor medicale, daca diagnosticul este corect, nu exista tratament bun si tratament rau, in fiecare boala exista scheme de tratament recomandate, mai multe scheme corecte..
Fiecare bolnav insa are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa.
Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.
Chiar si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat de catre medicul curant – bolnavi diferiti cu aceeasi boala suporta diferit aceleasi alimente.
Aveti alaturat un exemplu de regim alimentar personalizat prescris la consultatie, dar care nu are nici o legatura cu articuolul de mai sus, este un simplu exemplu.
Ce va recomand sa faceti atunci cand aveti astfel de probleme?
Daca aveti astfel de probleme, cel mai util lucru este sa faceti mai inatai un consult la un medic gastroenterolog sau hepatolog la care aveti acces, si care – daca este nevoie- sa va prescrie explorarile necesare, sa precizeze diagnosticul, stadiul bolii, sa va faca recomandarile necedare si sa monitorizeze evolutia situatiei dvs medicale.
Indiferent de boala, evolutia este evident mult mai buna in urmatoarele situatii
- daca diagnosticul este precoce, nu este deja evoluata cand boala
- daca tratamentul si regimul alimentar sunt corecte si adaptate bolnavului
- daca monitorizarea (urmarirea) in timp a bolnavului este corecta, pentru a depista repede micile modificari care pot sugera evolutia bolii si a le contracara
In astfel de cazuri, eu fac anamneza, examinez complet pacientul , evaluez exporarile deja existente – daca pacientul le are-, pun un diagnostic – daca este posibil-,iar daca este nevoie recomand explorari suplimentare, al caror rezultat il interpretez pe mail (nu este nevoie sa reveniti la cabinet pentru evaluarea explorarilor).
Regimul alimentar personalizat si tratamentul sunt prescrise la consult, iar dupa rezultatele explorarilor recomandate, acestea sunt completate odata cu evaluarea rezultatelor explorarilor pe email.
Daca este nevoie, recomand si control peste o perioada de timp, in functie de situatie. In multe boli cronice (hepatita, ciroza, steatoza hepatica, boli inflamatorii intestinale, boli de fiere, etc) urmarirea periodica a bolnavului este absolut necesara.
Daca aveti nevoie de o evaluare de specialitate, puteti face o programare sunand la
0758751841.
Datorita numarului mare de solicitari, perioada de asteptare variaza intre 10 zile si 30 de zile
Despre mine
Sunt
Dr Ditoiu M Alecse Valerian, absolvent de facultate ca sef de promotie pe tara cu media generala zece la toate examenele.
In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina am peste 40 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.
Am 30 de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania,
Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale. Am si cca 30 de ani de experienta la
Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti in medicina, medici rezidenti si specialisti
De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu
www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro.
Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent si acum)
De ceva timp imi folosesc experienta medicala acumulata la cel mai inalt nivel oferind
consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti unde am un cabinet.
Va urez sanatate maxima
Daca totusi aveti probleme gastroenterologice si doriti o evaluare medicala cu o a doua opinie pentru diagnostic, tratament si regim alimentar personalizat de la
un medic cu o mare experienta, puteti face o programare pentru consultatie
aici sau prin –
programare -tasta de jos a telefonului dvs mobil
AICI NE GASITI
Clinica Sante este localizata in Bucuresti sector 2 str Magura Vulturului 87, intre sos Iancului si Sos Pantelimon in apropierea
statiei de metrou Iancului.
Daca se coboara din metrou la aceasta statie, se intra pe Soseaua Iancului, iar prima strada la stanga (dupa posta, la primul semafor) este Magura Vulturului, unde la numarul 87 se afla Clinica Sante, unde la parter se afla cabinetul de gastroenterologie al dr Ditoiu